Je hebt 0 items in je winkelwagen.

Recept / Alle recepten
Verzorgende handcrème
Aangename handcrème met rozen- of lavendelhydrolaat.
Heb je vaak droge handen? Deze zelfgemaakte handcrème is een echte verwennerij. Met jojoba-olie, Olivem 1000 en bijenwas verzorgt ze goed. Deze lichte handcrème dringt zeer snel en goed in de huid en laat geen vet laagje achter op je handen. De crème is zeer aangenaam in gebruik.
Categorie: Lichaam
Grondstoffen
Recept voor ±65 g
Fase A (waterfase)
- 50 g (77%) hydrolaat Damascusroos of hydrolaat Lavendel
Fase B (vetfase)
- 7,5 g (11,5%) jojoba-olie
- 4 g (6%) Olivem 1000 (emulgator)
- 2 g (3%) bijenwas (verdikker en stablisator)
- 1 g (1,5%) cetylalcohol (stabilisator)
Fase C (toevoegingen/werkstoffen)
- 0,375 g (0,5%) D-panthenol (provitamine B)
- 0,375 g (0,5%) Cosgard (Geogard 221) (bewaarmiddel)
- 3 druppels essentiële olie Roosgeranium en 2 druppels essentiële olie Bittere sinaasappel (blad) of essentiële olie Echte lavendel
Materiaal
Bereidingswijze
- Steeds hygiënisch werken: werkvlak, materiaal en handen altijd ontsmetten alvorens te starten!
- Gebruik een precisieweegschaal om alle ingrediënten nauwkeurig af te wegen. Weeg het hydrolaat af in een maatbeker 250 ml. Weeg de jojoba-olie af in een tweede maatbeker van 250 ml en de Olivem 1000, de bijenwas en de cetylalcohol in een klein recipiënt.
- Fase A: Zet de maatbeker in een warmwaterbad.
- Fase B: Voeg de Olivem 1000, bijenwas en cetylalcohol toe aan het oliemengsel en zet de maatbeker in een warmwaterbad.
- Laat beide fases opwarmen tot alle toevoegingen in de olie zijn gesmolten.
- Wanneer het oliemengsel en het hydrolaat exact dezelfde temperatuur hebben neem je deze voorzichtig uit het waterbad.
- Voeg de waterfase langzaam bij de vetfase, terwijl je stevig roert of klopt, op een bepaald moment gaat de emulsie binden.
- Laat al roerend de temperatuur dalen tot beneden 40 °C
- Fase C: Voeg één voor één de werkstoffen toe en roer telkens goed.
- Giet, met behulp van de silicone spatel, de crème in de airless flacons of het glazen potje. Plak een etiket met de naam, ingrediënten en datum van bereiding op de verpakking.